Ženské MMA je nuda.

///Ženské MMA je nuda.

Ženské MMA je nuda.

Jak může někdo říct, že ženské MMA je nuda? Může. Což potvrdil i Ondřej Novotný, když projížděl komentáře, kterým se nelíbilo, že na Oktagonu 26, který se uskutečnil na pražské Štvanici, jsou hned čtyři ženské zápasy.

Ten, kdo je viděl, musí uznat, že rozhodně nebyly do počtu.

Hned z kraje jsme mohli sledovat krásné ukončení v podání Šormové a Bledé. Škarohlíd samozřejmě může namítnout, že se holky jenom válely po zemi a že je to jediné, co umí. Že chce vidět pořádnou štípanou, kterou mohou nabídnout pouze muži.

Omyl. Stačilo si počkat na hlavní kartu. Na zápas Slovenky Lucii Szabové a Švédky Cornelie Holm. Tří kolová postojařina s prvky wrestlingu, které dámy předvedly, se v klidu dá označit za jeden z vrcholů turnaje, ne-li ten nejvyšší. Thajboxerka Szabová se krásně vpravila do disciplíny zvané MMA a je vidět, jak roste s úkoly. Nenechala se hodit. A ač sem tam byla přitlačena ke kleci, začala útoky, nebezpečné soupeřky, přebírat do klinčů, které, díky jejím kolenům, smrděli kaočkem. Jenže to by proti sobě nesměla mít nezdolného býka, který vydržel nesmysl a pořád se tlačil dopředu.

Neskutečná dívčí válka nakonec skončila na body, jednomyslným vítězstvím Slovenky.

Před vrcholem celého turnaje, v podobě zápasu o prozatímní titul mezi „Pirátem“ Krištofičem a Naruszczkem, došlo na vystoupení dvou bývalých UFC zápasnic. Tady se to moc nepovedlo, aspoň z pohledu českého fanouška. Zvlášť těch, kteří vsadili na Lucku Pudilovou, a prý jich nebylo zrovna málo.

Příbramská střela se postavila držitelce černého pásu v BJJ Talita Bernardo a hned na začátku do ní dost netakticky vlétla, jako by ji chtěla sestřelit první dávkou. Bohužel zkušená Brazilka na nic nečekala a hodila ji na zem, kde české bojovnici dala méně prostoru než v přeplněném autobuse.  Což se takřka přes kopírák opakovalo další dvě kola.

Lucie s tím, co v zápase předvedla, neměla šanci a Brazilka si řekla o pás šampiona. Proč ne? Docela by mě zajímal souboj s rozjetou Szabovou, která s tím, jak se v kleci prezentuje, míří nezadržitelně do UFC. Jako první Slovenka vůbec!

Klidně by to mohl být hlavní zápas večera. Proč? Protože holky to umí taky.

Titulní fotografie: OKTAGON MMA

Přijďte poznat tréninky MMA na vlastní kůži do Penta Gymu Praha. MMA je závislost. Tréninky MMA, BJJ, Thajský box nebo wrestling  jsou u nás, jak pro úplné začátečníky, tak pro zápasníky. Nikdy není pozdě začít. První trénink je zdarma http://www.pentagym.net/treninky/

By |2021-07-28T10:18:42+02:0028 července, 2021|MMA blog|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ženské MMA je nuda.

About the Author: